O‘ZBEKISTONIDA ICHKI TURIZM XIZMATLARI KO‘RSATISH TIZIMINI DIVERSIFIKATSIYA QILISH VA SAMARADORLIGINI BAHOLASH - Muxtarov , Botir (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston ichki turizm xizmatlari ko‘rsatish tizimini diversifikatsiya qilishning dolzarbligi, turizm infratuzilmasini rivojlantirish, xizmatlar sifatini oshirish hamda hududiy turizm salohiyatidan samarali foydalanish masalalari yoritilgan. Shuningdek, ichki turizm bozorida yangi xizmat turlari joriy etilishi, raqobatchilikni kuchaytirish, turistlar talabiga moslashgan yangi turistik mahsulotlar yaratish masalalari tahlil qilinadi. Maqolada ichki turizm samaradorligini baholashda xizmatlar tarkibi, turistlar oqimi dinamikasi va infratuzilma rivojlanishining roliga ilmiy yondashuv asosida baho beriladi.