XALQARO IQTISODIY TURIZM TARIXI VA RIVOJLANISHI - Nuriddinova , Sarvinoz; Norbekov , Xursandmurod (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada turizmning qaysi davrlardan boshlab rivojlanganligi. Qadimgi sayyohlikning eng rivojlangan markazlaridan biri O‘rta yer dengizi qirg‘oqlarida joylashgan Gresiya, Italiya, Fransiya, Ispaniya, Misr, Tunis kabi mamlakatlar, Turizm sohasida birinchi mutaxassislardan biri angliyalik Tomas Kuk haqida malumot berilgan.