IQTISODIY INDUSTRIYASI FANINING MAQSADI - Dilshodova , Nigina; Rustamova , Gulsevar; Norbekov , Xursandmurod (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonni xalqaro mehmondo‘stlik va turizm sanoatiga integratsiyalashning strategik yo‘nalishlari ko‘rib chiqilgan. Maqola adabiyotlarni har tomonlama tahlil qilish, tarixiy ma’lumotlarni tahlil qilish va tanqidiy muhokama qilish orqali O‘zbekistonning turizm sohasini rivojlantirishdagi asosiy imkoniyatlari va muammolarini aniqlab beradi. Muhokamada xalqaro sayyohlarni jalb qilish uchun O‘zbekistonning boy madaniy merosi, tarixiy ahamiyati va tabiiy go‘zalligidan foydalanish muhimligi takidlandi.