JIZZAX VILOYATI HUDUDLARINING IQTISODIY OʻSISHINI BOSHQARISH MEXANIZMI VA STRATEGIYASI - Saloxitdinov , Sherzod; Zayniddinova , Latofat (Scientific practical conference, 2025)
Mamlakatimizning iqtisodiy salohiyatini har taraflama o‘ziga xos infratuzilmaga ega bo‘lgan Jizzax viloyati kesimida qarab chiqadigan bo‘lsak, uning bog‘dorchilik, chorvachilik, ishlab chiqarish, sanoat zonalari, chakana savdo, turizm va xizmat ko‘rsatish kabi bir qator sohalarni rivojlantirish uchun barcha resurslar va yer maydonlari mavjudligini hisobga olsak, hududni rivojlantirish imkoniyatlari katta ekanini ta’kidlab o‘tish joiz. Quyida so‘nggi yillarda Jizzax viloyatining rivojlanishiga ta’sir etgan asosiy omillar, va ularning qonuniy jihatdan asoslangan ma’lumotlari keltiriladi.